Rinoplastia

Operaţiile la nas se consideră printre primele care au determinat dezvoltarea chirurgiei plastice. Termenul „plastică” (de la grecescul plastikos – maleabil, care-şi schimbă forma) a fost utilizat pentru prima dată în lucrările de specialitate pentru descrierea chirurgiei plastice a nasului. 

sedilaRinoplastia constă în modificarea formei nasului şi a dimensiunilor lui cu scopuri estetice, precum şi pentru reconstituirea proporţiilor nasului şi corecţia cavităţii nazale în cazul dispneei, traumatizării sau a unui defect ereditar.

Rinoplastia poate fi executată la nivelul vârfului nazal, dorsumului nazal, aripilor nazale, sau cu combinarea lor. La modelarea capătului terminal al nasului sunt posibile modificări: scurtarea sau rotaţia vârfului nazal. Modificarea dimensiunii şi formei dorsumului nazal este legată de îndepărtarea cocoaşei sau înlocuirea ţesuturilor punţii nazale, pierdute în urma traumatizării (deformare în formă de şa a punţii nasului), sau care prezintă o deformare ereditară.

Metoda de anestezie se alege în funcţie de intervenţia preconizată. Decizia finală se adoptă după examinarea pacientului, luându-se în calcul viitorul rezultat.

Chirurgii divizează rinoplastia în două tipuri: închisă şi deschisă. În cazul celei din urmă se operează în interiorul cavităţii nazale, fără a lăsa practic urme ale inciziilor şi suturilor. Operaţia deschisă este mai complicată, dar specialiştii fac tăieturile în zona mai puţin vizibilă, humppentru a exclude ulterior cicatricele aparente.

Externarea se face în ziua a doua după operaţie, perioada de reabilitare durează 2-3 săptămâni. În meaturile nazale pentru 1-2 zile se introduc meşe uşoare. Pe puntea nazală se aplică un pansament modelator din ghips. Adesea se utilizează pansamentul coloidal, mai uşor decât gipsul. După operaţie sunt posibile slăbiciune, ameţeală, hemoragii, înfundarea nasului, senzaţia de uscăciune a mucoasei, generate parţial de meşele introduse în meaturi şi edemul generalizat. În primele 2 zile se recomandă repaus la pat. Dresingul posteoperator este îndepărtat după 7-10 zile. Forma finală a nasului se formează în decurs de 6 luni.


Нравится
Search

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard ?
Răspuns :
Lorem Ipsum is simply dumm...

Chirurgie estetica
Blefaroplastia
Otoplastia
Rinoplastia
Liftingul facial
Chirurgie plastica
Combustiologie
Microchirurgie
Chirurgie oromaxilofaciala

Powered by Ofarm